Składniki:
- 50 g płatków owsianych
-2 jajka
-łyżeczka wiórków kokosowych
-40 ml mleka 0,5%
-łyżeczka oliwy z oliwek
Przygotowanie:
1.Płatki owsiane wrzucamy do miseczki ,dodajemy wiórki kokosowe,mleko oraz wbijamy 2 jajka, wszystko mieszamy na jednolitą masę.
2.Oliwę z oliwek wlewamy na patelnię i rozgrzewamy
3.Przelewamy masę na patelnię i smażymy obustronnie
4. I gotowe do smaku możemy posmarować omlet dżemem nisko słodzonym
Omlet owsiany dostarcza mnóstwo błonnika, który oczyszcza jelita i dodatkowo na długo daje uczucie sytości dodatkowo płatki owsiane zawierają bardzo dużo żelaza, magnezu, potasu i cynku
Białko 20,5 g
Tłuszcz 18,9 g
Węglowodany 34,18 g
Energia 384,6 kcal
Popularne posty
-
Witam serdecznie dzisiaj chciałem wam trochę przybliżyć trzy podstawowe typy budowy ciała według typologi Sheldona. Mam nadzieje że opis bud...
-
Brakuje tobie motywacji? Słabe wyniki popierasz wiekiem i zwolnionym metabolizmem, a może po prostu szukasz wymówki? Jeśli tak to dobrze tra...
-
Dzisiejszych artykuł dedykuję wszystkim kobietom śledzącym mojego bloga, chciałem wam przybliżyć historię Sary Nowok ,którą miałem ok...
-
Od pewnego czasu w sportach sylwetkowych można zaobserwować trend na tzw. aesthetics era, jako że w polskim internecie jest mało informac...
-
W sobotę 15.02.2014r. w poznańskiej siłowni Fenix prowadzonej przez Norberta Tymczaka odbyła się ósma edycja elitarnych warsztatów treningow...
-
Przeglądając sieć przez przypadek natrafiłem na krótki filmik z Frankiem Medrano. Zdolności tego faceta są niemożliwe, ćwiczen...
-
1.Białe pieczywo charakteryzuję się wysokim indeksem glikemicznym, co powoduje wzrost wydzielania insuliny- hormonu który jest jedną z pr...
-
Wielkimi krokami zbliżają się ostatki,wielu z was w najbliższy weekend będzie się bawić na imprezach suto zakrapianych alkoholem. W zw...
-
Składniki: - 50 g płatków owsianych -2 jajka -łyżeczka wiórków kokosowych -40 ml mleka 0,5% -łyżeczka oliwy z oliwek Przygotowanie: ...
-
Zawsze zastanawiałem się w jaki sposób zawodnicy fitness sylwetkowego przez cały rok zachowują wysoką formę oraz niski poziom tkanki ...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz