Składniki:
-2 jajka
-chuda wędlina 50g
-serek wiejski lekki 150g
-szczypiorek
-łyżeczka oliwy z oliwek
-przyprawy
-szczypiorek
Wartości odżywcze:
Energia: 377,8 kcal
Białko: 40,6g
Węglowodany: 4,57g
Tłuszcz: 22g
Przygotowanie:
Rozgrzewamy oliwę z oliwek na patelni, podsmażamy pokrojoną w kostkę wędlinę. Wbijamy jajka,gdy jajka będą już lekko ścięte dodajemy odsączony wcześniej serek wiejski. Mieszamy wszystko razem aż jajko się dobrze zetnie i uzyskamy odpowiednią konsystencję.Przyprawiamy do smaku solą pieprzem,posypujemy szczypiorkiem i gotowe. Polecam podawać z pieczywem pełnoziarnistym.
Taka Forma jajecznicy to idealny posiłek zarówno na diecie redukcyjnej ze względu na małą zawartość węglowodanów, jak i w okresie budowania masy mięśniowej ze względu na wysoką zawartość białka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz