Popularne posty

środa, 23 października 2013

Jajecznica wersja " High Protein"

Składniki:
-2 jajka
-chuda wędlina 50g
-serek wiejski lekki 150g
-szczypiorek
-łyżeczka oliwy z oliwek
-przyprawy
-szczypiorek

Wartości odżywcze:
Energia: 377,8 kcal
Białko: 40,6g
Węglowodany: 4,57g
Tłuszcz: 22g

Przygotowanie:
Rozgrzewamy oliwę z oliwek na patelni, podsmażamy pokrojoną w kostkę wędlinę. Wbijamy jajka,gdy jajka będą już lekko ścięte dodajemy odsączony wcześniej  serek wiejski. Mieszamy wszystko razem aż jajko się dobrze zetnie i uzyskamy odpowiednią konsystencję.Przyprawiamy do smaku solą pieprzem,posypujemy szczypiorkiem i gotowe. Polecam podawać z pieczywem pełnoziarnistym.

Taka Forma jajecznicy to idealny posiłek zarówno na diecie redukcyjnej ze względu na małą zawartość węglowodanów, jak i w okresie budowania masy mięśniowej ze względu na wysoką zawartość białka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz